13 Aralık 2013 Cuma

YER ZAMAN

merhabaaaaaaaaaaaaaaa=)) hafta içi ne kadar yoğun ve yorucu.İnsan yazmaya bile zaman bulamıyor;ama yazmak hep aklımda..Adliyeden ofise giderken,metroda,yürürken yani her an.aaa şunu da yazmalıyım,bak bunu da anlatayım ne güzel,şu duran çiftten de bir hikaye çıkar..Dedim ya yazmak hep aklımda=) O zaman başlayalım
.

Yer:Metro Zaman:11.12.13(sanırım 15.30)


 Hava çok soğuk ve insanlar telaşla bir yerlere yetişmeye çalışıyor.Dışarıda kar hızlı hızlı yağarken,sıcacık bir salebin hayalini kuruyor çoğu(ben salep sevmem) Metronun içi de kalabalık.Taksim yönüne gitmek için peronların önünde bekliyor insanlar..8li vagonların önünde bekleyiniz anonsu..Herkes telaşla o yöne doğru yürümeye başlıyor.Bir çift var ki hiç aceleleri yok.Kız heyecanlı heyecanlı bir şeyler anlatıyor çocuğa,çocuk dinlerken ellerini ısıtıyor kızın,saçlarını düzeltiyor,Kar ıslatmış saçlarını diyor gülüyorlar..Gülmek,birlikte gülmek nasıl bir hediye..Çocuk şimdi de kızı burnundan öpüyor...İnsan çok sevdiği birinin burnundan öper sanırım=)Gülüyorum,hiç birini burnundan öpmek aklıma gelmedi diye.Sanırım burnundan öpecek kadar sevmedim kimseyi..Yada çok sevmekle burnundan öpmenin bir alakası yok,en azından burnun sevmekle alakası yok.Ya da öyle bir şey işte.


Yer:bir hayalin içi Zaman:11.12.13 (sanırım 18.49) -:çocuk  +:kız


 -çok mutlu gözüküyorsun resimlerde
+öyle gözüküyorsam demek ki
-öyle gözükmeni istiyorsam demek ki
+beni görmek istiyorsun sanırım
-mutlu mu?,evet
+yani mutsuz olsam,görmek istemez misin?
 -mutsuz musun?
+öyle mi gözüküyorum?
-mutlu gözüküyorsun dedim ya
+sen de mutlu gibisin
-resimler de mi?
+resimlerle ilgisi yok,öyle düşündüm
-beni mi düşünüyorsun?
+seni düşünmemi mi istiyorsun?
-istiyorsam demek ki
+o zaman beni düşünüyorsun?
-yani,sen mi öyle istiyorsun?
+evet,düşünsen güzel olur
-mutlu olur musun?
+mutlu gözükürüm
-resimler de mi?
+beraber resim mi çekilelim?
 -öyle istiyorsan
+sen,bilirsin
-mutlu gözükelim
+yani mutlu mu olalım
-onun gibi bir,şey


* yerin zamanın ve kahramanların bir önemi yok;çünkü hepsini ben uydurdum;ama ne güzel sizde tatlı tatlı okudunuz=)))

9 Aralık 2013 Pazartesi

pazartesi yazısı

Ben tesadüflere inanmıyorum.Hep söylerim bu cümleyi;ama artık kelimeye bile tahammülüm yok.Lugatımdan çıkarttım. ''tesadüf'' nedir? Kader diye eşsiz bir sözcük varken oda kim oluyor?gelin örnek üzerinden anlatayım;))) Hay tesadüfe bak...Nasıl sevimsiz bir cümle..Kaderde varsa olur,üzülme...Al işte buda bir cümle;ama nasıl naif ve telkin edici... Ben kadere inanıyorum..Körü körüne yaşamak değil bu.Aksine,yaşarken güçlü olabilmek.Ben yaşamak ve mutlu olmak için elimden geleni yaparken,kötü olan her olayda ona sarıldım..Kadere...Evet olması gerekiyor dedim,ve yeniden devam ettim...Ağlamam gerekiyordu..İşte bu yüzden hiç tutmadım içimde.Saçma sapan ne çok şeye ağladım ve güldüm ne çok=))en kötü anımda bile..Biliyorum dengesiz bir yanım vardı;ama hep güçlü..insan da böyle değil midir zaten? Özlerken ağlar,kavuşunca ağlar...Siz hiç sinirden gülmediniz mi? Evet mi diyorsunuz? O zaman sizde hoş geldiniz..Kadercisiniz sizde...Ne alakası var damla demeyin?Gözyaşıyla kahkahanın yeri karışıyorsa hayatınızda,hayatınızın kontrolü sizin elinizde değildir..Tamam kararlar verip,yön verirsiniz hayatınıza;Ama hiçbir zaman tam değil...Biriyle tanışmanız mı gerekiyor.Tanışırsınız..siz engel olamazsınız buna.İşte bu kaderdir.Bundan sonra yaptığınız her hareket kaderinize yön verir... Şimdi benim istanbulda olmam kader,burda yaşayacaklarım? İşte tam takıldığım ve korktuğum nokta() İçimde koca bir boşluk...Sonra tekrar bir telaş geleceği merak etme hali.. Geleceği merak etmeyen mi var?,demeyin...Ben sadece durumu anlatıyorum ve sanırım kafam karışıyor anlatırken;)Sonra,bunları yazarken içimden şarkı mırıldandığımı fark ediyorum...Ondan oldu sanırım.Hangi şarkı sizce?Bu yazıyı okurken ilk aklınıza gelen şarkı olsun=) Şimdi o şarkıyı açıp,yazıyı baştan okuyun..Eğer yapmayıp ----yazıyı şimdi okumaya devam ediyorsanız.----sıradansınız sizde..eğer şarkıyı açıp okumaya başaladıysanız daha da sıradan..şimdi acaba,açıp dinlesem mi dediniz?işte şimdi çok tatlısınız =))) PEKİ HANGİ ŞARKI?